Galerie
Exposities
Kunstenaars
      Lies Lobatto
      Paul Ceulemans
      Monica van Dael
      Guus van Eck
      Kim Kroes
      Jacqueline van der Laan
      Jacinto Moros
      Neige
      Albert in 't Veld
Stockshop
Lijstenmakerij
Beeldentuin
Studio
Contact | Route

Guus van Eck

Olieverven, gouaches, tekeningen

De Nederlandse kunstenaar Guus van Eck (1958) vertegenwoordigen wij al sinds de start van onze galerie in 1996. Hij was een van de eerste exposanten.

Guus van Eck woont en werkt op het eiland Sicilie. Schilderijen maakt hij in afzondering en in de luwte.

Hij heeft altijd een schetsboek bij zich waarin hij noteert en bestudeert dat wat hij ziet en meemaakt. Daarna gaat het schetsboek dicht en schildert hij uit zijn verbeelding de gouaches en olieverf doeken. Zijn atelier ziet eruit als een kinderkamer, veel potloodjes, overal kwasten, papier en overal tekeningen.

De stadsgezichten zijn gemaakt met gouacheverf (dekkende waterverf) op papier of op doek. Hij schildert meestal op de grond, met een grote kwast zet hij in een helder handschrift vol van kleur zijn compositie op. In een later stadium geeft hij met kleurpotloden richting en details aan  in de gouache.

van Eck werkt veelal in series, de gouaches gaan onderling een competitie aan, de beste en interessantste gaan door naar de volgende ronde.

Stadsgezichten, Siciliaanse motieven, Griekse vazen, vegetatie en het landschap zijn veelal zijn inspiratie bronnen.

We hebben van Guus diverse stadsgezichten in de collectie, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Delft, New York, Chicago, Singapore enz enz.

Kijk voor zijn werk ook op de webshop www.guusvaneck-shop.nl

 
Copyright © HetCleyneHuys (2020) - realisatie VVICT