Galerie
Exposities
Kunstenaars
Stockshop
Beeldentuin
Studio
Contact | Route

Studio

Het Cleyne Huys ontwikkelt in het pand Noordeinde 154, onder de noemer KUNST, activiteiten voor kleinere gezelschappen. Galerie, Beeldentuin en Studio zijn te huur voor activiteiten, zoals muziekuitvoeringen, lezingen, vergaderingen, workshops met kunstenaars etc. Een professionele keuken met uitzicht op tuin en terras biedt mogelijkheden voor het organiseren van kooklessen. Cursussen en trainingen waarbij naar wens koken en kunst als thema's worden gebruikt, behoren tot de mogelijkheden. Het terrein van HCH is ca 1.400 m2 groot, waarvan ca. 1.200 m2 tuin, studio en terras. De tuin grenst aan de Koninklijke Stallen van het Paleis Noordeinde.

Het Cleyne Huys

Galerie, Beeldentuin en Studio, met gebruik van keuken, zijn te huur voor kleinere gezelschappen. Maximaal 45 personen voor lezingen en muziekuitvoeringen, 40 personen voor diners, lunches etc., 100 personen voor ontvangsten en recepties. Bij goed weer kan gebruik worden gemaakt van het terras en de tuin.

Het Cleyne Huys werkt met een aantal bekende Cateraars:

Homemade by Nienke (Zelfgemaakte taarten voor een High Tea of Dessert)
De Eventplanner
(Catering & Organisatie)
Fabulous Food

Boenk + Van der Linde Catering

House of Lords
It Rains Fishes
Andermans Keuken
We Love Parties
(Party en Locatie styling)
Foodlovers

Geschiedenis

 

Het Cleyne Huys is gevestigd in het pand van de voormalige pianohandel Rippen en Rijken, Noordeinde 154. Deze gerenommeerde pianohandel was sinds 1926 een begrip in Den Haag. Zij waren vertegenwoordiger van de firma Steinway, importeerden piano's uit Polen en Tsjecho-Slowakije en bouwden hun eigen piano (de Rippen piano). Op het terrein achter het pand staat de oude muziekstudio - in de tijd van Rippen en Rijken de 'Steinway Studio' - waar sinds 1926 vele wereldberoemde pianisten, cellisten, dirigenten en componisten hebben gespeeld voordat zij in Den Haag moesten optreden. Een greep uit de archieven:
  • Stefan Askenasi (1927)
  • Sergei Rachmaninov (1928)
  • Maurice Ravel (1932)
  • Béla Bartók (1938)
  • Geza Anda (1942)
  • Pierre Fournier (1946)
  • Pablo Casals (1947)
  • Arthur Rubinstein (1969)
e.a.

 
Copyright © HetCleyneHuys (2020) - realisatie VVICT